Autentificare    Forum    Căutare    FAQ
Medicland


 Pagina 1 din 2 [ 30 mesaje ] Du-te la pagina 1, 2  UrmătorulAutor Mesaj
 Subiectul mesajului: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Mar Dec 23, 2014 6:31 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Oct 23, 2014 2:29 pm
Mesaje: 840
Buna seara,
mi-am amintit de aceasta telenovela, cu mai mult timp in urma, si am rugat echipa Telenovele.org sa-i creeze un forum special, si cum rugamintea a fost indeplinita acum, sa pornim la drum...Poate aici vom avea mai mult succes si toti membrii de pe forum vor veni cu comentarii...
Mai intai o scurta descriere, dar totusi inainte de asta sa aducem producatorul si distributia:

Regia: Alberto Cortés, José Rendón

Producție: Televisa, Mexic

Anul: 1993

Tema muzicală: Corazón Salvaje

Interpret: Miguel Mijares


Distributia:

Edith González: Mónica de Altamira

Eduardo Palomo: Juan del Diablo/Francisco Alcázar

Ana Colchero: Aimeé de Altamira

Ariel López Padilla: Andrés Alcázar y Valle

Enrique Lizalde: Noel Mancera

Claudia Islas: Sofía Alcázar y Valle

Arsenio Campos: Alberto de la Serna

César Évora: Marcelo Romero Vargas

Isaura Espinoza: Amanda Romero Vargas

Yolanda Ventura: Azucena

Ernesto Yáñez: Bautista Rosales

Javier Ruán: Guadalupe Cajiga

Verónica Merchant: Mariana Romero Vargas

Luz María Aguilar: Catalina de Altamira


Ultima oară modificat de elena58 pe Mar Dec 23, 2014 6:49 pm, modificat 1 dată în total.

Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Mar Dec 23, 2014 6:45 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Oct 23, 2014 2:29 pm
Mesaje: 840
Juan del Diablo a crescut sălbatic pe plajele din San Pedro, abuzat de bărbatul care l-a crescut, pentru că era bastardul pe care soția lui îl făcuse cu marele domn Francisco de Alcázar y Valle. La puțină vreme după ce a aflat că are un copil, Francisco moare, lăsând doar o scrisoare cu dorința lui de a i se da lui Juan numele său, scrisoare pe care soția lui, Sofía, o ascunde.

Cincisprezece ani mai târziu, Mónica, una din cele două fiice ale unei contese scăpătate, Doña Catalina de Altamira, urmează să se căsătorească cu verișorul ei, Andrés, fiul legitim al lui Don Francisco. Dar Andrés, la una dintre seratele petrecute în capitală, se îndrăgostește de Aimeé, sora Mónicăi și care, deși îl iubește pe Juan, nu vrea să piardă ocazia de a încheia o căsătorie bună și Mónica decide să intre la mânăstire pentru a evita umilința. Aimeé se căsătorește cu Andrés, când Juan este plecat să facă comerț cu bunuri, tocmai pentru a-i putea oferi lui Aimeé traiul pe care și-l dorește, după ce aude un zvon conform căruia Juan ar fi fost închis pentru 10 ani. Dar Juan se întoarce tocmai la puțin timp după ce are loc nunta lui Andrés cu Aimeé și, rănit în orgoliul propriu, aleargă la Campo Real, moșia familiei Alcázar y Valle, pentru a-i cere lui Aimeé socoteala.

Aflând de sosirea lui Juan la moșie, Mónica se interpune la mijloc pentru a evita o tragedie. În urma unei discuții între Azucena, unul din oamenii lui Juan și Aimeé, Doña Sofia află că Aimeé fusese amanta lui Juan și încearcă să-și protejeze fiul de rușine, iar astfel Juan își negociază numele tatălui său - cel de Alcázar y Valle. Are loc o "negociere": Juan să se căsătorească cu Mónica, atât pentru ca el să aibă o soție "contesă", cât și pentru ca Monica să împiedice astfel un posibil adulter între Aimeé și Juan, prin căsătoria ei cu Juan, nedându-le celor doi posibilitatea de a se mai vedea.

Treptat, Juan începe să își dea seama că Mónica este femeia pe care o caută și se îndrăgostește nebunește de ea, iar Mónica își dă seama că Juan nu este Diavolul pe seama căruia se puseseră atâtea lucruri grozave, iar căsnicia lor pare să fie o întâmplare fericită.

Din nefericire, fericirea lor este tulburată de lăcomia administratorului de la Campo Real - Bautista și a prietenului acestuia - Don Guadalupe, proprietarul unui bordel, care îi trimit o scrisoare anomină lui Andrés înștiințându-l de aventura pe care Aimeé a avut-o cu fratele lui vitreg, Juan.

Rănit în orgoliul lui de bărbat, Andrés începe să-și facă singur dreptate, fără a asculta de nimeni: îl provoacă pe Juan la duel, apoi doña Sofia cu ajutorul bunului ei amic, Alberto de la Serna, îi înscenează lui Juan un omor și trafic de contrabandă, pentru care Juan este arestat. Întrucât familia Alcázar y Valle se bucura de influență, datorită averii și a numelui și pentru că îl aveau de partea lor pe șeful închisorii, căpitanul Espindola, care dorea cu orice preț să pună mâna pe toate bunurile lui Juan del Diablo, acesta din urmă ia hotărârea ca, ajutat de oamenii săi (El Tuerto, Segundo, Pedro, Serafin) să evadeze. Dar exact în seara în care ei plănuiseră evadarea, căpitanul Espindola, o chemase pe Aimeé la închisoare pentru ca aceasta să-i ofere "companie" în schimbul "bunăvoinței" lui de a-i permite să-l viziteze pe Juan. În timpul evadării, Juan o aude pe Aimeé, când încearcă să scape din brațele căpitanului Espindola și, încercând să o salveze, este împușcat și rănit grav de șeful închisorii. El Tuerto, intervine și-l omoară pe Espindola.


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Mar Dec 23, 2014 6:47 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Oct 23, 2014 2:29 pm
Mesaje: 840
Fug cu toții și, întrucât poliția este pe urmele fugarilor, iar la primul loc la care s-ar fi gândit, era casa lui Juan și Mónica, oamenii lui Juan, împreună cu Don Noel și cu Aimeé hotărăsc să-l ducă pe Juan la casa mamei lui Aimeé. Aici, amenințați de Aimeé că, în cazul în care o anunță cineva pe Mónica, că Juan nu a fugit cu Aimeé și că e rănit, ea însăși merge și-l denunță pe Juan, don Noel ia decizia ca, până Juan se vindecă, să-i ascundă adevărul Mónicăi. Juan și Aimeé ajung la doftoroaia Theua, iar don Doel și doña Catalina îi spun Mónicăi că Juan a luat hotărârea să fugă cu Aimeé și nu cu ea.

Mai târziu, se înscenează (de către Alberto de la Serna) moartea lui Juan și a lui Aimeé, cu barca lui Don Guadalupe Cajiga.

Răvășită de durere și neputând să înțeleagă cum de nu și-a dat seama că Juan o minte, că nu a iubit-o, Mónica se zbate între ideea fugii lui Juan cu Aimeé și promisiunea lui de a veni să o ia pe ea, soția lui și de a pleca împreună. Nu poate să creadă nici moartea lui, îl crede ascuns astfel că, pentru a-l face să vină să dea ochii cu ea și să-i spună în față că nu a iubit-o niciodată și că a mințit-o, Mónica ia actele de la barca lui Juan, El Satan, și i le duce lui Andrés, pentru a o ajuta să vândă barca.

În tot acest timp, Juan este inconștient, se zbate între viață și moarte, dar Theua îl ajută cu doctoriile ei să-și revină și, de cum deschide ochii, Juan întreabă de Mónica. Într-o clipă în care Aimeé este ieșită, Theua reușește să-i spună lui Juan să se ferească de Aimeé, iar Juan, în prima dimineață în care se înzdrăvenește, pleacă și o lasă pe Aimeé în colibă la Theua. Când se trezește, pleacă revoltată acasă la mama ei, unde spune tuturor că Juan și oamenii lui au răpit-o și sechestrat-o împotriva voinței ei. Totodată, îi spune lui Andrés și doñei Sofia că este însărcinată și că este copilul lui Andrés. Plini de suspiciuni și de îndoială, cei doi acceptă până la urmă să o reprimească în casa lor.

Ura lui Andrés contra lui Juan crește tot mai mult și este gata să facă orice pentru a-l despărți de Mónica.

Reîntâlnirea lui Juan, rănit, cu Mónica este fantastică: priviri, atingeri, îmbrățișări. Dar fericirea lor nu durează mult. Odată cu sosirea noului judecător, El Tuerto este arestat pentru uciderea șefului închisorii, iar Juan, întrucât acesta l-a omorât pe Espindola, pentru a-i salva lui viața, ia decizia de a se preda el în locul Chiorului. Pentru că o vede pe Mónica supărată și pentru că în loc de viața plină de fericire și bucurii pe care i-o promisese, i-a dăruit numai neliniști, Juan decide să o îndepărteze: o acuză că i-a dat actele bărcii lui Andrés, iar când este închis și familia Alcázar y Valle face demersurile de a-i retrage numele, Juan nu face nimic.

Între timp, Aimeé moare, aruncată din șa, datorită pietrei pe care Bautista o pune sub șaua calului (Aimeé vroise să-și însceneze pierderea sarcinii, pentru că pierduse copilul). Pe patul de moarte, o pune pe Mónica să-i promită că nu o să se împace cu Juan niciodată, iar aceasta îi face promisiunea, convinsă fiind că Aimeé a căzut de pe cal din cauza ei, calul speriindu-se de ea.

După moartea lui Aimeé, Mónica, supărată, pleacă în capitală, la verișoara ei Dolores, împreună cu mama ei, doña Catalina, care pretinde că nu-i priește aerul umed din San Pedro, doar pentru a o îndepărta astfel pe Mónica de Juan.

Trec lunile, Juan își dovedește nevinovăția și iese din închisoare. Văzându-se scăpat de problemele cu justiția, abia atunci își dă seama ce prostie a făcut când a îndepărtat-o pe Mónica de lângă el și încearcă să o recâștige. Pleacă la Mexic pentru a o întâlni și a sta de vorbă cu ea, dar Dolores nu-i permite.

În cele din urmă, Mónica și Doña Catalina se întorc la San Pedro, dar Andrés insistă să le cazeze la el (casa doñei Catalina și a Mónicăi, ca fată, fusese vândută lui Juan), dar singurul lui scop era acela de a-l provoca pe Juan.

De îndată ce află că Mónica este în San Pedro, Juan escaladează în noaptea următoare, balconul camerei în care doarme Mónica și intră în cameră pentru a vorbi cu ea. Printre sărutări și respingeri, Andrés aude zgomot și vine în salon unde, văzându-l pe Juan, vrea să tragă în el, dar se interpune Mónica și este rănită la braț.

În fața judecătorului Marcelo Romero Vargas, Monica declară că ea îl invitase pe Juan, fapt care îl enervează la culme pe Andrés.

Sătulă să alimenteze ura dintre cei doi frați, Mónica ia decizia de a se muta singură cu chirie și ia o cameră la Doña Prudencia. Devine o "femeie emancipată", brodează diverse lucruri pentru biserică, câștigându-și astfel singură banii necesari pentru subzistență, ceea ce o duce la disperare pe mama ei care, împreună cu Andrés, puneau la cale căsătoria acestuia cu Mónica (pentru că Juan își pierduse numele de Alcázar y Valle, căsătoria lui cu Mónica se anulase).

Juan este insistent, încearcă să o convingă pe Mónica să se întoarcă la el din proprie inițiativă dar, când vede că ea se încăpățânează să o facă și cum află că tatăl lui, Francisco de Alcázar y Valle, îl recunoscuse ca fiu legitim, începe să facă toate cercetările de rigoare, pentru a intra în posesia acestei scrisori.

Între timp, Mariana, fiica lui Don Noel și a Amandei Romero Vargas, se îndrăgostește de Juan, după ce vede că tutorele său, judecătorul Marcelo Romero Vargas, se poartă mereu urât cu ea și cu mama ei.

Juan află că scrisoarea respectivă este în posesia lui Guadalupe Cajiga, el și oamenii lui îl urmăresc și îl văd când duce acea scrisoare la preotul satului - Fray Domingo. Astfel, împreună cu judecătorul Marcelo Romero Vargas, merg la preot, iar acesta le preda scrisoarea la solicitarea autorităților.

Astfel, Juan își recapătă numele, căsătoria lui cu Mónica rămâne valabilă, iar Mónica se întoarce la Juan.

Pentru ca Andrés să nu facă vreo "nebunie", Juan decide că este mai bine să meargă și să vorbească cu el, să facă o ultimă încercare de a se împăca. Cei doi frați se întâlnesc, se iau la ceartă și deodată se produce un mare cutremur: întregul oraș San Pedro, este sub ruine. Juan reușește să-l scoată pe Andrés dintre ruine, apoi pleacă după Mónica, dar nu o mai găsește. După zile de căutări disperate, în timp ce Juan se îndreaptă către casa de pe plajă, Mónica ajunge la casa mamei ei, de unde i se spune unde e Juan și pornește spre el.

Juan, în drum spre casa de pe plajă, se întâlnește cu Bautista și cu oamenii acestuia, care sar cu cuțitele la Juan, se bat, iar Juan cade în mare. Monica îl vede de departe, aleargă spre el, sare în apă și îl salvează, cei doi ajungând epuizați pe malul mării. Se sărută și se îmbrățișează.

Telenovela se termină cu plecarea lui Andrés din San Pedro, lăsând-o singură pe doña Sofia la Campo Real și, înainte de a pleca în capitală, trece pe la casa lui Juan și Mónica, pentru a-și cere scuze și a-și lua "la revedere" de la fratele lui, Juan. Cei doi frați se despart printr-o strângere de mână și o îmbrățișare frățească. Doña Catalina acceptă faptul că Juan este un băiat bun și un soț deosebit pentru fiica ei, Don Noel reușește să o convingă pe Amanda, marea lui dragoste, să rămână cu el în San Pedro, El Tuerto se căsătorește cu Meche, Joaquin cu Azucena, iar Mariana cu Marcelo Romero Vargas. Guadalupe Cajiga și Albestro de la Serna ajung la închisoare, iar Lupe, servitoarea lui Aimeé, orbește în urma cutremurului și este îngrijită de Theua.


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Sâm Dec 27, 2014 3:01 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Oct 23, 2014 2:29 pm
Mesaje: 840
Buna seara,

Imi pare rau ca cei din echipa Telenovele.org nu au putut sa ne aduca episoadele din telenovela realizata in 1993 fiindca nu se gasesc on-line, subtitrate in limba romana, in schimb au adus o varianta mai noua, cea din 2009.


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Dum Feb 01, 2015 4:35 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Oct 23, 2014 2:29 pm
Mesaje: 840
Si pentru toti cei care viziteaza acest forum am gasit niste versuri pline de substanta, si vreau sa le citeasca cat mai multi prieteni:
"Frecventarea prietenilor să-ți fie ca o școală și convorbirea cu ei, învățătura. Fă-ți din prietenul tău un învățător și unește prin el foloasele instrucției cu plăcerea conversației."
Baltasar Gracian


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Dum Feb 08, 2015 10:56 am 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Buna ziua,
m-am bucurat sa vad ca s-a mai gandit cineva la Monica si Juan, fiindca Corazon salvaje a fost telenovela mea de suflet, printre primele pe care le-am urmarit cu sufletul la gura si care n-a fost egalata ani de zile, decat doar acum de ASI-Impotriva destinului.
Si acum doi frati care ar fi putut sa se inteleaga bine, daca...n-ar fi fost femeile... ce sa facem trebuie sa recunoastem ca avem si merite (de cele mai multe ori) dar si mici rautati ;) ;) ;)


Imagine


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Dum Feb 08, 2015 11:03 am 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Juan si Monica, protagonistii din telenovela ce am vizionat-o in 1993 (cu multa placere :) :) :) )

Imagine


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Dum Feb 08, 2015 12:51 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
M-am gandit sa aduc si fratii impreuna cu surorile :P :P :P

Imagine


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Vin Feb 20, 2015 5:46 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Eduardo Palomo, un actor atat de iubit, dupa ce l-a interpretat pe Juan del Diablo...
Ce pacat ca a plecat asa de tanar dintre noi :( :( :(

Imagine


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Dum Mar 01, 2015 10:42 am 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Si sa nu-mi uit nici "prima dragoste" in materie de telenovele :oops: :oops: :oops: aduc si aici cate o floare pentru fiecare ce intra si in aceasta casuta:

Imagine


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Dum Mar 15, 2015 6:21 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Astazi a fost ziua mireselor pe forumul nostru:

Imagine

a fost frumos si acest cuplu ImagineImagineImagine


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Sâm Mar 28, 2015 2:48 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Buna ziua!
nimeni nu a mai trecut pragul acestei casute...dar ia sa aduc eu pe cele doua surori rivale si barbatul care a provocat aceasta rivalitate...

Imagine

Juan a fost un barbat corect, care a stiut sa aprecieze femeia cinstita si devotata, personificata de Monica, in defavoarea celeilalte surori cu un caracter frivol...


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Sâm Apr 04, 2015 4:16 pm 
Neconectat

Membru din: Vin Noi 07, 2014 1:39 pm
Mesaje: 209
Buna ziua!
Edith Gonzalez, frumoasa Monica, cu sotul ei Lorenzo Lazo, s-au casatorit in 2010. Actrita are o fetita nascuta in 2004 care se numeste Constanza si a carui tata este un politician.

Imagine


Ultima oară modificat de anait pe Sâm Apr 04, 2015 4:39 pm, modificat 1 dată în total.

Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Sâm Apr 04, 2015 4:18 pm 
Neconectat

Membru din: Vin Noi 07, 2014 1:39 pm
Mesaje: 209
Imagine
Imagine


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Sâm Apr 04, 2015 4:32 pm 
Neconectat

Membru din: Vin Noi 07, 2014 1:39 pm
Mesaje: 209
Frumoasa actrita Edith Gonzales s-a casatorit cu alesul inimii dupa o jumatate de an de iubire, intr-un cadru fabulos si... departe de ochii presei. Petrecerea, care a costat 32.000 de dolari, a avut loc la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din inima Mexicului.

A fost sarbatoare mare la Ciudad de Mexico. Edith Gonzales s-a casatorit cu Lorenzo Lazo. Chiar daca evenimentul a fost invaluit intr-o aura de mister, fotografii au aflat locul si ora cununiei si s-au prezentat in numar impresionant.

Intr-o seara ploioasa de toamna, Edith a stralucit intr-o rochie de mireasa imaculata. Tinuta a fost completata de o trena lunga de doi metri si de o coroana aurie ce apartine familiei mirelui de patru generatii. Totul a fost in acord perfect cu sutele de trandafiri albi care au decorat biserica catolica Senora del Pilar din inima capitalei.

De-a lungul carierei sale de actrita, Edith a interpretat de foarte multe ori rolul de mireasa, insa vineri a simtit pentru prima oara ce inseamna sa fii cu adevarat mireasa, la doar o luna dupa ce a pierdut o sarcina avansata.

O petrecere care in opinia tabloidelor mexicane poarta amprenta stilului rafinat al familiei Lazo, una dintre cele mai renumite in Mexic. Tatal mirelui, Carlos Lazo, este un cunoscut arhitect ce si-a pus amprenta pe multe dintre edificiile reprezentative ale capitalei Ciudad de Mexico.

La 45 de ani, Edith este o femeie cu adevarat fericita. Actrita are o fetita in varsta de 5 ani, o cariera cinematografica de invidiat, este adorata de milioane de fani din intreaga lume si, de cateva zile, este si sotia unuia dintre cei mai respectabili oameni din Mexic.

Sensibila si gratioasa, Edith a fermecat milioane de oameni. A fost bucuroasa sa intalneasca multi dintre ei si aici, in Romania, unde actrita mexicana s-a alaturat echipei din telenovela "Inima de Tigan".


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Sâm Apr 18, 2015 3:49 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Buna ziua,
chiar am fost surprinsa sa gasesc clip-uri cu Juan si Monica pe youtube...

https://www.youtube.com/watch?v=D8UOyxVEN-0


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Sâm Apr 25, 2015 4:54 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Buna seara, frivola si nesocotita a fost sora Monicai... a intrat numai in incurcaturi si pana la urma si-a pierdut si viata din cauza intrigilor tesute a caror logica numai ea o pricepea :? :? :? :?

Imagine

Aimee ii complica evadarea lui Juan din inchisoare...


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Sâm Mai 02, 2015 7:46 am 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Buna dimineata!

O poza foarte frumoasa, de pe FB, cu Juan si Monica :P :P :P


Imagine


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Mie Mai 06, 2015 5:51 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Buna seara!


Imagine

Juan, pistolar neinfricat!


Sus 
 Subiectul mesajului: Re: Corazon salvaje - comentarii
 Mesaj Scris: Mie Mai 06, 2015 5:52 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 12:09 pm
Mesaje: 251
Si o poza de la cununia religioasa a lui Juan cu Monica:

Imagine


Sus 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
 
 Pagina 1 din 2 [ 30 mesaje ] Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

 
 

 
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Translation/Traducere: phpBB România